A világ tele van érdekességekkel. Sok mindent megtanulunk az idő folyamán, de még így is rengetek dolog van, amit nem ismerünk. A tudomány területe olyan témákkal foglalkozik, ami mindenhol körülvesz minket. Felnőttként sokszor már nem fogalmazódnak meg bennünk kérdések, miértek. Megszokottá vált, hogy este látunk néhány csillagot az égen, hogy mindenhol van nappal és éjszaka, hogy a gravitáció mindent lefelé húz, stb....

Ezzel ellentétben a gyerekek szeretnek kérdezni. Olyan dolgokat figyelnek meg, amiket mi néha észre sem veszünk és persze elvárják tőlünk, felnőttektől, hogy mindenre tudjuk a választ. Mi pedig szeretnénk ennek megfelelni.

A mesélést és a látókörünk bővítését nem lehet elég korán elkezdeni. Egy-egy érdekes témáról mindig lehet beszélgetést kezdeményezni, történetekbe beleszőni, felkelteni gyermekünk és mások figyelmét. A csillagászat, a fizika és a természettudomány területe is rengeteg ilyen témát kínál.

A blogon olvasható rövid cikkekkel szeretnék gyerekeknek, szülőknek vagy egyszerűen csak a téma iránt érdeklődőknek rövid és könnyed magyarázatokat adni a miértekre.